Magömlés késleltetése – Így tarthat tovább a szex!

A férfiaknak orgazmusuk révén magömlésük lesz, ezt más néven ejakulációnak is hívják. 

Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi nem tudja a magömlést kontrollálni, és az ejakuláció a behatolás előtt, vagy azt követően rövid időn belül megtörténik. A korai magömlés gyakori szexuális panasz. A háttérben sokszor szorongás, vagy mentális probléma áll, de sok betegség következménye is lehet.

Szerencsére számos technika segít a korai magömlés késleltetésében vagy megszüntetésében, itt van pár tipp:

Lélegezz mélyeket!

A mély levegővétel a meditáció egy bizonyos formája, mely gyakran segít a korai magömléshez vezető szexuális vágy és feszültség kontrollálásában. A felszínes, szapora lélegzetvétel hatására felgyorsul a pulzus, ami korai erekciót és magömlést válthat ki.

Próbáld meg jó mélyen, 5 másodpercen keresztül beszívni a levegőt, majd tartsd azt bent 3 másodpercig és csak ezt követően fújd ki lassan, ismét 5 másodpercen keresztül. Ha ezt a ritmusos légzést 5 percen keresztül tudod folytatni, annak nagy hasznát veheted a hálószobában is. Ráadásul, ha a partnereddel megpróbáltok együtt, egymásra odafigyelve lélegezni, az nagymértékben fokozza az intimitást.

Maszturbálj gyakrabban!

Noha a férfiak jelentős mennyiségű spermiummal rendelkeznek, mégsem végtelennel. Minél többször maszturbálsz, legközelebb annál tovább tudja az ejakulációt késleltetni.

Próbálj ki a megszakított maszturbálást! Ennek lényege, hogy ha úgy érzed, közeleg az orgazmus, leáll, majd egy kis pihenés után folytatod az önkielégítést és leállást úgy, hogy fokozatosan egyre közelebb és közelebb jutsz el az orgazmusig, egészen addig, míg már nem bírod megállni. Próbáld ezt 15 percre kitolni, ám ha úgy érzed, hogy a heréid vagy a péniszed fáj, ne tartóztasd tovább magad. Ha rendszeresen végzed ezt a gyakorlatot, akkor megtapasztalhatod, hol van az a pont, ahonnan már „nincs visszaút”. Ha úgy érzed, már mestere vagy a technikának, a hálószobában is kipróbálhatod.

Nyomás

Ha a pénisz aljára nyomást fejtesz ki – ugyanarra a pontra, mely a megszakításos maszturbálásnál segít az orgazmus késleltetésében – azzal kissé csökkenthető az erekció mértéke, így az ejakuláció késleltethető. Ha már pontosan tudod, hogy melyik ez a pont, akár a partnered is megkérheted, hogy segítsen ennek a technikának a gyakorlásában.

Kegel gyakorlat

A relatíve könnyű és diszkrét Kegel gyakorlat nem csak a nők számára hasznos. Nincs ennél jobb módszer a medencefenék izmaidnak edzésére, és a pubococcygeus izom (PC izom) megerősítésére. A PC izom a szeméremcsont és a farkcsont között található, és segít a vizelet illetve az ejakuláció kontrollálásában.

A legkönnyebben úgy edzheted ezt az izmot, ha a WC-n megpróbálod a vizeletcsorgást elállítani. Ehhez a PC izmot kell használnia. A Kegel gyakorlat során ezt az izmot kell megfeszíteni kb. 10 másodpercig, majd ellazítani. Végezz a gyakorlatból legalább három sorozatot egymás után, 10 másodperces szünetekkel. A gyakorlatot bárhol, bármikor elvégezheted, akár vezetés közben, vagy a TV előtt. A gyakorlat hatására megerősödik a PC izom, így orgazmus közelében azt megfeszítve késleltetheted az ejakulációt.

Próbálj ki új szexpózokat!

Az igazi szex több, mint hagyományos fizikális örömforrás. Próbálj ki új szexpózokat vagy a tantrikus technikák alkalmazását az intim együttlét során! Még arra is rájöhetsz, hogy bizonyos pózokban tovább tart ki, később ejakulálsz. Általában, ha a nő van felül, a korai magömlés késleltethető, míg a misszionárius póz kerülendő.

Ha úgy érzed, közel az orgazmus, szakítsd meg a stimulációt (pl. húzd ki a péniszed egy rövid időre), feszítsd meg a PC izmod, és vegyél egy mély lélegzetet! Ismételd ezt mindaddig, míg az ejakulációs kényszer elmúlik.

Óvszer

Az óvszer csökkenti a pénisz érzékenységét, így a stimuláció kevésbé okoz gondot. Kerüld a forró hangulatot biztosító, melegítő síkosítókkal ellátott óvszereket – minél több a stimuláció, annál nagyobb ugyanis a kockázata a korai magömlésnek.

Kifejezetten ajánlott a benzocainos óvszer használata, mely akár 5 perccel is elodázhatja az ejakulációt. Ezek az óvszerek enyhe érzéstelenítővel, benzocaine-nal kezeltek, melyek a szexuális inger csökkentésével segítik a korai magömlés megelőzését. Ne aggódj, ettől még élvezni fogod az együttlétet. Ha mégis kétségeid lennének, próbáld ki előbb maszturbálás során, hogy megbizonyosodj használatának előnyeiről.

Amennyiben allergiás a latexre, keress poliuretán vagy poliizoprén alapú óvszert!

Beszélj a partnereddel!

A kommunikáció minden kapcsolat alapja, és ha szexről van szó is fontos. Beszélj partnereddel a korai magömlésről. Mondd el neki, ha úgy érzed, közel az ejakuláció és szakítsd meg rövid időre az aktust. Ez remek alkalom lehet arra, hogy orálisan vagy manuálisan kényeztesd partnered. Ha úgy érzed, ismét készen állsz, folytathatjátok a szeretkezést.

Ne legyenek irreális elvárásaid!

Koncentrálj az örömre! A korai magömlésnek nincs percekben, másodpercekben megadott definíciója. Ha stresszelsz, az nem csak pszichológiailag egészségtelen, de akár ki is válthatja a korai ejakulációt. Beszélj nyíltan, őszintén partnereddel a problémádról és a lehetséges alternatívákról. Ne feledd, a szexnek örömtelinek és nem stresszesnek kell lennie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük