Váratlan találkozás: A régi tanárommal a fesztiválon

Nemrég összefutottam egy régi középiskolai tanárommal. Egy koncerten. Még mindig próbálom feldolgozni, mi történt azon az éjszakán…

Rövid háttértörténet: Februárban vettem magamnak egy jegyet a Balaton Soundra, ahol nagyon vártam, hogy egyedül élvezhessem az egyik kedvenc előadómat. A helyszín egy laza fesztiválhelyszín volt, hátul egy bárral, ahol lehetett iszogatni és akár leülni is. Minden tökéletesen alakult, amíg fel nem ismertem valakit közvetlenül előttem a sorban. Az előzenekar kezdéséig tíz perc volt hátra.

„Tibor tanár úr?” – szóltam halkan, mivel nem voltam benne biztos, hogy ő az.

Megfordult.

„Ó, istenem, szia, Kata!” – mosolygott és kicsit felnevetett.

„Wow, rég volt már!” – éreztem, ahogy elpirulok, ahogy kissé közelebb hajolt a zaj miatt.

„Valóban! Hogy vagy, hány év is telt el azóta, hogy végeztél?” – kérdezte.

„8 év??” – még jobban elpirultam, amikor megéreztem a kölnijét. Nagyon laza volt, szinte meglepett, hogy parfümöt használ.

Mindig is vonzódtam Tibor tanár úrhoz. Egyrészt nagyon helyes volt. Olyan „csúnyán-jóképű”. Talán 38-40 éves lehetett? Gyönyörű, bejáratott mosolyráncok világították meg az arcát. Jó formában volt. Magas szinten focizott és évek óta edzősködött. Tényleg nem láttam a középiskola óta, és istenem, alig öregedett. Rövidre nyírt haja és egy kis borostája volt, erős állkapcsa.

„Jól vagyok! Nemrégiben kezdtem el művészetet tanítani az Andrássy Gimnáziumban.” – folytattam.

Felragyogott. „Ó, wow, gratulálok, Kata, ez nagyszerű!” – láttam, ahogy a tekintete a kulcscsontomra siklik. Egy zöld slip ruhát és egy bőrkabátot viseltem. Ő is továbbment a sorban, én pedig követtem.

„Még mindig az Apáczai Gimnáziumban tanítasz?” – kérdeztem.

„Igen, még mindig ott” – mosolygott kicsit. „Két éve elváltam, és úgy döntöttem, egy évre szabadságra megyek, utaztam egy kicsit, és csak tavaly tértem vissza.”

„Ó, sajnálom!” – nem tudtam, mit mondjak.

„Ó, semmi gond, mindenkinek így a legjobb” – mondta.

A pultos ekkor fordult hozzá.

„Egy világos sört kérek” – mondta, majd felém fordult – „és amit ő kér!”

Kicsit meglepett, de gyorsan válaszoltam.

„Egy fröccs lesz, köszönöm!”

Kifizette az italokat, és ismét találkozott a tekintetünk.

„Nagyon szeretem az ilyen fesztiválokat!” – mosolygott.

„Emlékszem, hogy már 2016-ban is jó zenei ízlésed volt…” – mosolyogtam, miközben átnyújtotta nekem az italomat.

A bárnál találtunk egy helyet, ahol megállhattunk.

„Nagy rajongója vagyok” – nevetett, és a színpad felé nézett.

Istenem, nagyon vonzódtam hozzá. Szinte sokkoló volt, mennyire. Nem tudom pontosan megfogalmazni, miért. Nem öltözött kifejezetten „divatosan” – de nem is rosszul – viszont olyan férfias energiát sugárzott, amiből csak úgy érződik, hogy valaki igazán jó az ágyban, és törődik azzal, hogy te is jól érezd magad.

A bár egy állóhelyes rész volt, és miután még néhány ember beszállt, testünk szinte egymáshoz simult. Mindketten nagyon is tudatában voltunk ennek.

„Egyedül jöttél?” – kérdezte.

„Igen! Csak gondoltam, jó lenne kicsit egyedül kikapcsolódni… A cél az volt, hogy ne találkozzak senkivel a középiskolából” – mosolyogtam.

Felnevetett, majd lenézett a lábaira – vagy az enyéimre – nem tudtam eldönteni – olyan közel álltunk egymáshoz.

„Ne hagyd, hogy feltartsalak, én..”

„Ó, nem, jól van így” – mondtam.

Tovább beszélgettünk, miközben az előzenekar játszott. Egy ponton úgy éreztem, hogy a szemkontaktus egyre… intenzívebbé válik. Mindketten visszahúzódtunk, nem tudva, mit gondol a másik.

Szó szerint lüktetett a vágy bennem, ahogy ilyen közel álltam hozzá. Néhány centivel magasabb volt nálam, és ahogy az előzenekar játszani kezdett, kissé egymás füléhez kellett hajolnunk, hogy folytathassuk a beszélgetést. Egy ponton a karunk finoman összeért, és majdnem elájultam. Hatalmas kezei voltak – olyan erős, hogy nem tudtam mást elképzelni, mint hogy végigsimít rajtam.

„Ó, majdnem elfelejtettem!” – fordult felém.

„Ez kicsit vicces.” – habozott. „Van egy előre tekert spanglim, amit elszívnék a koncert előtt,” rám nézett, nem szakítva meg a szemkontaktust, „megosztod velem?”

Mosolyogtam, és természetesen beleegyeztem, elképedve azon, hogy mi történik ezen az estén.

Tibor tanár úrral sétáltam… a mosdóhoz… hogy elszívjunk egy jointot…

A helyszín elég régi volt, és köztudott volt, hogy a mosdókban szabadon lehetett füvezni… egyértelműen nem először csinálta.

Ahogy bepréselődtünk egy fülkébe, felnéztem rá, már vörösen pirulva. „Szóval, szoktál gyakran füvezni régi diákjaiddal koncerteken?”

Nevetett, miközben meggyújtotta a jointot, és kicsit hátradöntötte a fejét.

Istenem, olyan vonzó volt. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni a mocorgást, reméltem, hogy a fű enyhít valamennyit a vágy okozta feszültségemen. Testünk közel volt egymáshoz, és amikor kifújta a füstöt, és átnyújtotta nekem a jointot, folyamatosan a szemembe nézett. Egy pillanatra majdnem idegesnek tűnt.

Hosszan szívtam, majd köhögni kezdtem. Egy pillantást váltottunk, miközben visszaadtam neki a jointot, és mosolyogva nézett rám. A vádlim éppen csak hozzáért, mindkettőnk háta a fülke falának támaszkodott.

„A fenébe, ez jó!” – mondtam felnézve rá.

„Igen, ez egy sativa hibrid!” – mondta, még mindig nem szakítva meg a szemkontaktust.

„Nem fogjuk lekésni a koncertet, ugye?” – kérdeztem, remélve, hogy érti a célzást.

„Én..” kezdett beszélni, de félbeszakítottam.

„Valójában – bocsi – levehetem a melltartómat?”

Hirtelen zavart, kába (kívánós) kifejezés jelent meg az arcán – imádtam.

„Ööö – igen, persze!” – mondta.

„Istenem, ez a melltartó olyan kényelmetlen, és már korábban le akartam venni, de úgy gondoltam, hogy késésben vagyok, ezért csak elindultam…” – dadogtam, miközben az egyik kezemmel próbáltam kibújni a ruhám alól – ő pedig felajánlott egy újabb slukkot a jointból, miközben mindkét kezem a hátam mögött volt.

Az idő lassan telt. Az a mód, ahogyan rám nézett, amikor elszívtam a slukkot…

A vágy majd’ szétfeszített…

Az események ekkor csak… megtörténtek… Nem is emlékszem minden részletre… Azt hiszem, megkérdezte, hogy segíthet-e a melltartó levételében… és én kissé elvesztettem az önuralmam, olyan forró lett a helyzet…

Emlékszem, hogy bólintottam, és megfordultam, a hajamat felhúzva. Lágyan megérintette a vállamat, és kissé közelebb húzott magához. Szinte reszkettem a vágytól. Most már a fenekem finoman a csípőjének simult, és éreztem az egész testét mögöttem, forró ujjait a hátamon.

A melltartó lecsúszott, és együtt húztuk le a karjaimon.

Megköszörültem a torkom. „Köszi.”

Ő is megköszörülte a torkát. „Igen, semmi gond.”

Azt hiszem, egyikünk sem látott tisztán, annyira kívántuk egymást.

„Szeretnél még egyet?” A joint utolsó darabjára mutatott, ami közben kialudt.

Ez volt a legerősebb és legmágnesesebb vonzalom, amit valaha éreztem egy másik test iránt.

Mintha a testem önállóan mozdult volna… egyre közelebb hozzá.

Már nagyon közel voltunk. Csak lélegeztünk.

Az állkapcsa megfeszült, én a mellkasát bámultam, rettegve, hogy felnézzek rá.

Enyhén kinyújtotta a kezét, és a tenyerét a karomra helyezte. Az óriási, erekkel teli keze az én karomon. Majdnem felnyögtem.

Lassan simogatta a hüvelykujjával… oda-vissza…

És aztán… nevetni kezdtem.

Nevetni kezdtem, és nem tudtam abbahagyni. Már majdnem elnézést kértem a kínos helyzet miatt, de ő is nevetni kezdett. (Hála az égnek a kannabiszért.) Mindketten hangosan nevettünk – ki tudja, min. De ez megtörte a feszültség egy részét, és megerősítette a tényt: iszonyúan vágytunk egymásra.

Előrehajoltam, és az ajkai találkoztak az enyéimmel.

Ó, istenem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük